Sammalta

Keravan
ympäristönsuojeluyhdistys

Keravan ympäristönsuojeluyhdistys tarjoaa mahdollisuuksia nauttia lähiluonnosta yhdessä, edistää ekologista elämäntapaa ja vaikuttaa luontoalueita koskeviin hankkeisiin ja kaavamuutoksiin.

Ihmiset keräävät ojassa jättipalsamia

Osallistu ja vaikuta

Tule mukaan retkille, roska- ja vieraslajitalkoisiin ja monenlaisiin muihin tapahtumiimme. Kanssamme voit vaikuttaa kaavamuutoksiin ja hankkeisiin, jotka koskevat Keravan ja Keski-Uudenmaan luontoa.

Mies Haukkavuoren kalliolla

Nauti Keravan luonnosta

Kerava on pieni ja tiheään rakennettu kaupunki, mutta jäljellä on vielä hienoa luontoa. Tutustu vinkkeihimme ja lähde retkelle Keravan parhaisiin luontokohteisiin.

Keravan ympäristönsuojeluyhdistyksen vihreä logo

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri

Keravan ympäristönsuojeluyhdistys ry

kerava@sll.fi

Ajankohtaista

  • Jänisvuoren metsää, jossa on myös maalahopuita.
    ,

    Jänisvuori on säästettävä rakentamiselta Keravalla

    Keravan kaupunginvaltuuston kokouksessa 12.5. päätetään Kaskelan aluekehityskuvasta, joka vaikuttaa myös Jänisvuoren kohtaloon. Jänisvuoren rinteet on varattu pientalotonteiksi, ja vain sen keskeiset osat on tarkoitus säästää. Jänisvuorta ympäröivä pientalokehä (A-1-alue) tulee poistaa aluekehityskuvasta. Haukkavuorelta Jänisvuorelle ja edelleen Kaskelan eteläosan metsään on merkittävä yhtenäinen virkistysmetsävyöhyke.

    LUE LISÄÄ: Jänisvuori on säästettävä rakentamiselta Keravalla
  • Nuori sammaleinen talousmetsä Jänisvuorella.

    Jänisvuorella sattuu ja tapahtuu

    Jänisvuorella on ollut viime aikoina tapahtumia. Keravan kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 22.4.2025 Kaskelan aluekehityskuvan. Siinä Jänisvuorelle kaavaillaan sekä asuntorakentamista että metsien säästämistä.

    LUE LISÄÄ: Jänisvuorella sattuu ja tapahtuu
  • Hömötiaisen pökkelöpönttö.

    Hömötiaispökkelöt II

    Kirjoitin Luontouutisissa 4.5.2023 talkoista, joissa yhdessä Keravan Leijonien kanssa ripustettiin Ollilan metsiin lahoista koivupökkelöistä tehtyjä pönttöjä hömötiaisten asunnoiksi. Syynä se, että Suomesta on hävitetty lähes kaikki vanhat metsät, ja hömötiaiset eivät enää löydä itselleen sopivia lahoja koivuja, joihin ne voisivat itse kovertaa kolon pesimistä varten.

    LUE LISÄÄ: Hömötiaispökkelöt II

Tapahtumat