Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Ys­tä­vän­päi­vä­kir­je pääministeri Sanna Marinille

Kuva: Anne Stolt

14.2.2022

Arvoisa pääministeri Sanna Marin

Ilmasto tarvitsee nyt sydänystävää

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää Teitä tähän mennessä ilmaston eteen tekemästänne työstä. Lisäksi muistutamme Teitä siitä, että tänä keväänä hallituksen pöydällä olevien ilmastosuunnitelmien ja ilmastolain viimeistely ovat erittäin tärkeitä ilmastokriisin torjunnassa.

Hallituksenne sitoutui budjettiriihessä syksyllä 2021 tekemään lisää ilmastopäätöksiä, jos tutkijat arvioivat niitä tarvittavan Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Perjantaina 11.2. julkaistut tutkimuslaitosten raportit osoittavat, että ilmastotoimia tulee nyt lisätä tavoitteiden varmistamiseksi. Suomen ilmastopaneeli arvioi, että taakanjakosektorin vuoden 2030 tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan 1 miljoonan hiilidioksidiekvivalenttitonnin edestä lisätoimia.

Suomen luonnonsuojeluliitto toivoo, että kuuntelette tutkijoita ja hallituksenne tekee tieteeseen perustuen päätökset Suomen pitämiseksi 1,5 asteen polulla.

Pääministerinä Te ja puolueenne sosialidemokraatit olette hallituksessa avainasemassa. Hallituksen johdossa on parhaat mahdollisuudet varmistaa, että hallitus todella tekee riittävät päätökset, jotta Suomi tekee osansa 1,5 asteen rajassa pysymiseksi. Ilmasto tarvitsee nyt sydänystävää, jotta hallituksenne ilmastotavoitteet toteutetaan ja ilmastokriisi pysäytetään.

Lisätietoja

Suojeluasiantuntija Hanna Aho, p. 040 628 9495, hanna.aho@sll.fi
Suojeluasiantuntija Anna Ikonen, p 044 491 4269, anna.ikonen@sll.fi

Ystävänpäiväterveisin

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY

Harri Hölttä        Tapani Veistola
puheenjohtaja        ympäristöpäällikkö, va. toiminnanjohtaja

Lisätietoja

Ilmastoasiantuntija Hanna Aho

Jaa sosiaalisessa mediassa