Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Il­mas­to­asian­tun­ti­ja

Suomen luonnonsuojeluliitto hakee ilmastoasiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 17.10.2024 – 31.12.2025. Työn tarkasta aloituspäivästä on mahdollista sopia. 

Ilmastoasiantuntija vastaa liiton ajankohtaisesta ilmastotyöstä ja vaikuttaa päätöksentekoon kansallisesti, EU:ssa ja kansainvälisellä tasolla.

Tehtävänkuva

Ilmastoasiantuntijan tehtäviin kuuluu muun muassa:

  • Ajankohtainen vaikuttamistyö ilmasto- ja energiakysymyksissä, kuten lausuntojen kirjoittaminen, eduskunnan valiokuntakuulemiset ja tapaamiset
  • Ilmastolain mukaisten tavoitteiden saavuttamiseen vaikuttaminen, kuten hallituksen ilmastosuunnitelmien valmisteluun osallistuminen ja ilmasto-oikeudenkäynti
  • Edunvalvonta mahdollisissa työryhmissä ja ympäristönsuojelun valiokunnissa
  • Viestinnän tehtävät omasta vastuualasta yhteistyössä viestintätiimin ja johdon kanssa
  • Varainhankinnan tukeminen oman vastuualueen osalta
  • Ilmastovaikuttamisen suunnittelu ja koordinointi Luonnonsuojeluliitossa yhteistyössä  toisen ilmastoasiantuntijan kanssa
  • Yhteydenpito liiton aluetason toimijoihin, toimialan viranomaisiin, poliittisiin päättäjiin, järjestöihin ja yrityksiin

Kokemus

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta  ilmasto- ja ympäristönsuojelutehtävistä sekä soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai vahvaa kokemusta ilmastokysymyksistä. Ilmastoasiantuntijalta odotetaan ilmasto- ja energia-asioiden, ympäristöpolitiikan ja -lainsäädännön tuntemusta. Ympäristöjärjestötyön tuntemus, viestintäosaaminen sekä EU-osaaminen katsotaan eduksi.

Tehtävä edellyttää itsenäisyyttä, oma-aloitteisuutta, rutiinien sietokykyä, huolellisuutta, laajojen kokonaisuuksien hallintaa sekä erinomaista suomen ja hyvää englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa. Tehtävässä tarvitaan hyviä yhteistyötaitoja ja paineensietokykyä.

Työsuhde

Ilmastoasiantuntijan tehtävä on sijaisuus. Tehtävä on kokoaikainen ja palkkaus on kokemuksesta riippuen 2.860,00 – 3.389,00 euroa kuukaudessa. Lisäksi tarjoamme työterveyshuollon ja ateriaedun. Työsuhteessa noudatetaan Palta-Erton runkosopimusta.

Ilmastoasiantuntijan työpiste on Luonnonsuojeluliiton toimistolla Helsingin Lauttasaaressa. Osan viikosta voi tehdä etänä. Työ voi edellyttää jonkin verran matkustamista ja iltatöitä.

Toimita hakemuksesi viimeistään 26.9.2024 osoitteeseen ymparistopaallikko(a)sll.fi otsikolla ”ILMASTOASIANTUNTIJAREKRY”. Liitä hakemukseen ansioluettelo ja suosittelijoiden yhteystiedot.

Lisätietoja

Tehtävän sisällöstä: Antti Heikkinen, ympäristöpäällikkö, p. 044 9010 461

Tehtävän sisällöstä (10.9.,13.9. ja 19.9.): Hanna Aho, ilmastoasiantuntija, p. 040 6289 495

Työsuhteesta (5.9.-20.9.): HR asiantuntija Eija Lindqvist, p. 044 2551 388

Katso myös sll.fi sekä Luonnonsuojeluliiton tilit, Instagram, X, LinkedIn, Facebook.

Suomen luonnonsuojeluliitto ry on maamme suurin luonnon- ja ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö. Kasvavan liiton toiminnassa on mukana noin 150 paikallisyhdistystä, 15 alueellista piirijärjestöä ja 30 000 jäsentä. Palkattua henkilöstöä on noin 60 henkilöä.

Jaa sosiaalisessa mediassa