Kommentit Just food -kyselyyn
–
Ruokajärjestelmän kestäväksi tekemiseen tarvitaan eri ohjauskeinoja. Niiden vaikuttavuutta ja toteutettavuutta selvitetään Just food -hankkeessa.
Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Sitä rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN), ja se toimii osana kuusivuotista FOOD -ohjelmaa (2019-2025).
Kyselyyn vastasi suojelupäällikkö Tapani Veistola 2.2.2021. Hän rastitti ”vanhan liiton miehenä” pitäen säädösohjausta ensisijaisena, taloudellisia ohjauskeinoja toisena ja informaatio-ohjauksen keinoja kolmantena vaikuttavuudessa.
Hanke jatkuu työpajoilla, joihin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan.
Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola
- +358 400 615 530
- tapani.veistola(a)sll.fi