Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Suojeltu kaskikoivikko retkikohteena Suomen luonnon päivänä

Suomen luonnon päivän merkeissä 31.8. järjesti Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys tutustumisen Luonnonperintösäätiön viime joulukuussa hankkimaan suojelualueeseen. Kyseinen 7,2 hehtaarin suuruinen vanha kaskikoivikko sijaitsee Oravin kaakkoispuolella Ruokoniemessä Häyrynjärven rannalla. Alue on helposti saavutettavissa, sen viereen johtaa metsäautotie.

Kohteen hankintaan osallistui myös ISLY tuhannen euron panoksella. Hanke kulki nimellä ”Kuhankeittäjän kotimetsä Etelä-Savoon”.

Jatkuvasti harvinaistuvaa kuhankeittäjää ei siellä ole ainakaan toistaiseksi havaittu, mutta ko. rantametsä vastaa hyvin lajin elinympäristövaatimuksia. Riippumatta siitä, tuleeko kuhankeittäjä joskus asuttamaan aluetta, on se merkittävä monille muille lehtimetsistä ja lahopuista riippuvaisille lajeille.

Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja Harri Hölttä kertoi alueen luontoarvoista ja suojeluprosessista 17 osallistujalle. Metsä on kolmas Luonnonperintösäätiön hankkima suojelualue Etelä-Savossa. Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei ole vireillä muita säätiön hankkeita.

 

Teksti ja kuva: Mauri Löppönen