Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Joensuun yhdistys

Joensuu
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivän retki 2024

Luonnonkukkien päivän retki sunnuntaina 16.6.2024 klo 10-14 Kukkolan tilalla

Joensuun seudun luonnonystävät ry järjestää Luonnonkukkien päivän retken Joensuun kauniissa maalaismaisemissa Kukkolan tilalla, jossa tutustumme alueen puulajipuistoon (Antin arboretum) sekä luonnonkukkiin kesäisissä ja historiallisissa perinnemaisemissa. Oppaanamme toimii viime vuodenkin retkeltä tuttu Mika Pajari. 

Retki alkaa klo 10 ja kokoontumispaikkana toimii Kukkolan tilan päärakennuksen ja vanhan kivinavetan edusta (Vanhan Valtatien vieressä sijaitseva parkkipaikka) – katso kartalta. Retkellä on tarkoituksena kiertää alueen puulajipuisto sekä tutustua alueen kasvillisuuteen. Retki kestää korkeintaan 2 tuntia. Retken jälkeen tarjoilemme muurinpohjalettuja, evästä ja virvoketta Kukkolan tilan kodalla. Tilaisuus päättyy viimeistään klo 14. Parkkipaikka, kota ja puulajipuiston polut ovat helppokulkuisia ja esteettömiä. Huomaa, että retkellä voidaan myös poiketa polulta väliaikaisesti. 

Kukkolan tila sijaitsee noin 6 km Joensuusta etelään Vanhan Valtatien varrella Karhunmäen kaupunginosassa (Vanha Valtatie 70), joten paikalle pääsee kätevästi myös pyöräillen tai julkista liikennettä hyödyntäen. Kukkolan tilalla on myös kotieläimiä sekä näytepuutarha, joihin voit jäädä tutustumaan ja kiertelemään retken jälkeen. Tapahtuma on maksuton ja sopii koko perheelle, niin uudelle kuin vanhalle luonnonystävälle! 

Vuoden 2024 Luonnonkukkien päivän teemalajina toimii pajukasveihin kuuluva raita, joka on kukkiessaan yksi tärkeimmistä lajeista kevään ensimmäisille pölyttäjille. Lisäksi raita toimii kasvualustana monille erilaisille lajeille, kuten jäkälille, sammalille, kääville, sekä myös ravintona jäniksille ja hirvieläimille. Raitaa voi bongata myös Kukkolan tilan puulajipuistosta!

Retkeilijän muistilista – ota matkaan:

  • säänmukaiset varusteet
  • pitkähihainen ja -lahkeinen vaatetus: suojaa hyttysiltä ja punkeilta
  • tarvittavat omat eväät ja reilusti juomavettä
  • istuinalusta
  • halutessasi kasviopas ja muistiinpanovälineet 
  • oma muki (+ lautanen) – vähennetään roskan määrää

Lämpimästi tervetuloa! 

Tutustu Kukkolan tilan nettisivuihin: https://www.kukkolantila.fi/kukkolan-tila/

Lue lisää Luonnonkukkien päivästä: https://www.sll.fi/luonnonkukkien-paiva/

 

Alla Kukkolan tilan alueen kartta.