Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Joensuun yhdistys

Joensuu
Navigaatio päälle/pois

Ruskaretki 6.10. Kalliojärven kierrokselle

Joensuun seudun luonnonystävät, Kontiolahden luonnonystävät ja Savo-Karjalan Luontoliitto järjestävät sunnuntaina 6.10. ruskaretken Joensuun Kalliojärven kierrokselle klo 11-15. 🍂🍁 Retki on kaikille osallistujille maksuton. 

Ilmoittaudu mukaan täällä: https://forms.office.com/e/NY5AGE4uu2 

Ilmoittauduthan mahdollisimman pian, sillä lomakkeen avulla kartoitetaan alustava osallistujamäärä yhteiskuljetusta varten. llmoittautuminen ei ole sitova, mutta ilmoitathan peruuntumisesta järjestäjille sähköpostilla.

Retkelle lähtö tapahtuu yhteiskuljetuksella Itä-Suomen Yliopiston Joensuun kampuksen Carelia-rakennuksen edestä klo 11. Kalliojärvelle saavutaan noin klo 11.30 ja takaisin lähdetään noin klo 14:30. Paluu tapahtuu lähtöpaikkaan noin klo 15. 

Kontiolahdelta retkelle osallistuville ihmisille sovitaan kimppakyydit Joensuuhun ilmoittautumislomakkeen kautta, Kontiolahdelta lähdetään noin klo 10:30 ja palataan noin klo 15:30.

Retkellä kierrämme yhdessä Kalliojärven 4 km pitkän kierroksen, jonka varrella sijaitsevalla laavulla pidämme evästauon. Retkellä on myös mahdollista kävellä muutaman järjestäjän kanssa lyhyempi n. 1 kilometrin matka suuntaansa, parkkipaikalta laavulle ja muiden retkeläisten kanssa takaisin. Evästauon jälkeen kävelemme yhdessä takaisin parkkipaikalle, josta lähdemme takaisin yhteiskuljetuksella. 

Retken aikana laavulla järjestävät tahot tarjoavat pienimuotoista purtavaa ja juotavaa. Suosittelemme kaikkia osallistujia tuomaan mukanaan kuitenkin omia eväitä, tarpeeksi juotavaa itselleen ja mahdollisuuksien mukaan omia nuotiolla paistettavia ruokia. Laavulla on maastopalovaroitukset huomioon ottaen mahdollista tehdä tulet.

Kalliojärven kierros kulkee nimensä mukaisesti rotkomaisen Kalliojärven ympäri. Polku on 4 kilometrin mittainen ja se kulkee luonnoltaan monimuotoisella alueella. Polun varrella voi nähdä jyhkeitä kalliojyrkänteitä, suomaastoa ja komeaa mänty- ja kuusimetsää. Myös lintuhavaintojen parissa voi viettää aikaansa Kalliojärveä kierrettäessä. Maasto ei ole valitettavasti esteetön ja retkelle osallistuminen tapahtuu oman kunnon ja jaksamisen mukaan. Maasto ja korkeuserot ovat vaihtelevia, mutta sääolosuhteet huomioonottaen suhteellisen helppokulkuisia. Retkellä voidaan tarvittaessa kulkea useammassa pienemmässä ryhmässä kunkin kävelytahdin mukaan. 

Kysymykset ja peruutukset:

 joensuunseutu@sll.fi

Lämpimästi tervetuloa mukaan!