Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri Kurikan yhdistys

Kurikka
Navigaatio päälle/pois

Lähiluontopolku 29.8. – 11.9.2024

Kurikan Luontoyhdistys päätti juhlistaa Suomen luonnon päivää lähiluontopoluilla. Suomen luonnon päivää juhlitaan aina elokuun viimeisenä lauantaina ja vuonna 2017 Suomesta tuli ensimmäinen maa, joka päätti virallisesti liputtaa luonnon kunniaksi.

Meidän lähiluontopolkujamme oli kolme, Kurikan Ketunlenkillä, Jalasjärven Kiuaskalliolla ja Jurvan Säläisjärven ympäristössä. Hyödynsimme olemassa olevia polkuja ja reitistöjä, joihin ulkoilijoiden on helppo tulla. Kaikkien reittien pituus oli n. 1,5 km. Vietimme avajaisia torstaina 29.8. kesäisen lämpimässä illassa. Avajaisissa herkuteltiin myös mehulla ja omenapiirakalla.

Polkujen varsille teimme luontoharrastukseen liittyviä tauluja teemalla “10+1 syytä mennä metsään.” Taulujen aiheina oli mm. luonnon monimuotoisuus, retkeily, luonnon kokeminen eri aistein ja luonnossa virkistyminen. Taulut olivat paikoillaan 29.8.-11.9.2024 välisen ajan. Jokaisella polulla oli esillä samanlaiset taulut, mutta polut kulkivat erilaissa ympäristöissä pururadoilla, metsässä ja puronvarrella.

Poluista saatu palaute oli positiivista. Luonto sekä virkistää, että rauhoittaa ja erityisesti luonnossa liikkumista lasten kanssa pidettiin tärkeänä.

Kävijämäärän arvioimiseksi järjestimme myös palautekyselyn ja arvonnan, johon saimme palkintoja paikallisilta yrityksiltä. Lomakkeita palautettiin yhtensä 33, joista 19 oli lapsiperheitä. Tietonsa ilmoittaneita oli kaikkiaan 37 aikuista ja 32 lasta. Lisäksi Jurvan kasiluokkalaiset olivat Kurikan retkellään Ketunlenkillä. Arvoimme lähiluontopolun kiertäneiden kesken kaikkiaan 13 palkintoa.