Periaatepäätös: SLL Lappi ei tarjoile tapahtumissaan tehotuotettuja eläinperäisiä tuotteita
–

SLL Lapin piiri kokoontui kevätkokoukseensa lauantaina 8.3. Rovaniemen kansalaistalolla ja etänä. Läsnä olivat edustajat Inarin luonnonystävistä, Enontekiön luonnonsuojeluyhdistyksestä, SLL Rovaniemestä, Ylitornion – Pellon luonnosta, Pelkosenniemen luonnonsuojeluyhdistyksestä, Kemin seudun luonnonsuojeluyhdistyksestä, Sompion luonnonystävistä ja Muonion ja Kolarin luonnosta.
Kokouksen alussa puheenjohtaja Saara Laivamaa kertoi toiminnanjohtajan rekrytoinnin olleen onnistunut, ja että uusi toiminnanjohtaja Sisli Piisilä aloittaa työssään 17.3. aluksi osa-aikaisena. Kuulemme Sislistä lisää, kun hän on päässyt aloittamaan työnsä ensi viikolla.
Toimintakertomuksen yhteydessä todettiin että tiivis kertomus on hyvä, vaan lisätietoa laajasta toiminnasta saisi olla saatavilla. Piirin nettisivulle pyritään julkaisemaan kaikki jätetyt valitukset, lausunnot ja mielipiteet. Tietoa lisätään pikkuhiljaa nettisivu-uudistuksen myötä.
Samalla esiin nousi toive asiakirjojen järjestämisestä aiheittain tai hankkeittain. Asia päätettiin viedä piirihallitukselle edistettäväksi. Samalla hallituksen tulee pohtia onko tarvetta selvittää ja ottaa käyttöön vaihtoehtoisia asiakirjasäilytyksen ja viestinnän/pikaviestimien palveluntarjoajia amerikkalaisten toimijoiden tilalle.
Piirin tilikausi oli alijäämäinen johtuen ennakoimattomista henkilöstökuluista. Muutoin piirin taloustilanne pysyi vakaana.
Lapin piirin edustajiksi SLL:n liittokokoukseen 6.-7.9. Jyväskylään valittiin Pekka Salokannel, Martti Asikainen ja Saara Laivamaa. SLL:n valtuustoon kaudelle 2025-2028 Lapin piirin edustajaksi valittiin Pekka Nyman ja varalle Anssi Liikamaa (1.) ja Saara Laivamaa (2.).
Piirin kevätkokous päätti, että jatkossa SLL:n Lapin piirin kokouksissa ja muissa tapahtumissa tarjotaan vain vegaanista ruokaa ja lisäksi lappilaista lähiruokaa: kalaa, riistaa ja poroa. Piirin tapahtumissa ei tarjota tehotuotettuja eläinperäisiä tuotteita ympäristö- ja eettisistä syistä. Ruoantuotannolla on merkittävät vaikutukset ilmastoon, luonnon monimuotoisuuteen ja vesistöihin. Ruoantuotannon päästöistä merkittävä osa tulee eläintuotannosta. Ajamme luonnonvaraisten eläinten oikeuksien ja hyvinvoinnin lisäksi myös tehotuotannossa olevien eläinten oikeuksia. Eläimillä on itseisarvo samalla tavalla kuin koko luonnolla.