Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Muonion ja Kolarin yhdistys

Muonio-Kolari
Navigaatio päälle/pois

SLL Muonion ja Kolarin Luonto ry äänesti uudesta hallituksesta – hallituskauden painopiste tulee olemaan yhteistyössä

Tunturi-Lapin maisemia Kolarista
Kuva: Martti Asikainen

Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) Lapin piirin paikallisyhdistys Muonion ja Kolarin Luonto ry järjesti tiistaina 21. kesäkuuta sääntömääräisen vuosikokouksen. Kokouksessa käytiin läpi muun muassa vuoden 2021 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä kuluvanm vuoden talousarvio. Samassa yhteydessä valittiin myös yhdistyksen hallitus kaudelle 2022–2023.

Kokouksen päätöksen mukaisesti SLL Muonion ja Kolarin Luonto ry:n puheenjohtajana tulee jatkamaan Keijo Taskinen. Myös muoniolaiset Jaakko Alatalo ja Perdita Fellman sekä kolarilaiset Lea Kaulanen, Saana Palovaara ja Yrjö Perkkiö jatkavat hallitustehtävissään. Perkkiö toimii hallituksen varajäsenenä.

Uusina jäseninä yhdistyksen hallitukseen nousivat kolarilaistaustaiset Markus Asikainen ja Martti Asikainen sekä varajäsen Anssi Liikamaa.

Uuden hallituskauden keskeisiä tavoitteita ovat uusien yhteistyökumppaneiden, suojelualueiden ja kunnostusta vaativien virtavesien kartoittaminen sekä opastus- ja retkitoimintojen käynnistäminen Kolarin ja Muonion kuntien alueella.

Yhdistys pyrkii myös kasvattamaan yhteiskunnallista vaikuttavuuttaan sekä näkyvyyttään kokouksessa keskusteltujen toimenpiteiden kautta.

SLL Muonion ja Kolarin Luonto ry:n jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti jo muutaman viime vuoden ajan. Jäsenmäärän uskotaan lisääntyvän myös tulevaisuudessa, sillä trendit osoittavat suomalaisten olevan entistä kiinnostuneempia luonnon tilasta, biodiversiteetin vaalimisesta sekä luontoretkeilystä.

SLL Muonion ja Kolarin Luonto ry:n toiminnalla pyritään edistämään ympäristön suojelua ja hoitoa Kolarin ja Muonion kuntien alueilla sekä toimia luonnonsuojelusta kiinnostuneiden henkilöiden yhdyskanavana valtakunnalliseen kattojärjestöön ja Suomen ympäristöpolitiikkaan.

Yhdistyksen seuraava kokous järjestetään syyskuussa 2022. Ylimääräisen kokouksen päivämäärä, kellonaika ja paikka ilmoitetaan yhdistyksen jäsenille lähempänä ajankohtaa.

Yhteyshenkilöt:

Keijo Taskinen
SLL Muonion ja Kolarin Luonto ry:n puheenjohtaja
keidetaskinen(at)gmail.com
+358 46 555 2937

Martti Asikainen
SLL Muonion ja Kolarin Luonto ry:n tiedottaja
maasikainen@gmail.com
+358 44 920 7374