Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Muonion ja Kolarin yhdistys

Muonio-Kolari
Navigaatio päälle/pois

Muonion ja Kolarin luonto ry:n yh­dis­tys­ko­kouk­ses­sa valittiin uusi puheenjohtaja – ensi vuoden teemana lähiluonto

Muonion ja Kolarin luonto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin äkäslompololainen Lea Kaulanen. Yhdistyksen ensi vuoden teemaksi valittiin lähiluonto.

Muonion ja Kolarin luonto ry (SLL) järjesti ti 14.10.2023 vuosittaisen ja lakisääteisen yhdistyskokouksen Karilan Navettagalleriassa Äkäslompolossa. Kokouksessa käytiin läpi yhdistyksen kuluneen vuoden toimintaa sekä ensi vuoden toimintasuunnitelmaa.

Kokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Lea Kaulanen, kun yhdistystä pitkään luotsannut Keijo Taskisen aika ei riittänyt enää luottamustoimen hoitamiseen. Yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Martti Asikainen.

Uutena jäsenenä yhdistyksen hallitukseen nousi äkäslompololainen Sirpa Kuru,kun paikallispoliitikko Saana Palovaaran hallituskausi päättyi. Hallituksen varajäseniksi valittiin Yrjö Perkiö ja Tiia Kuisma.

Kokouksessa oli paikalla noin neljäkymmentä henkeä.

Suomen luonnonsuojeluliiton kevätvaltuusto päätti, että liiton keräämä jäsenmaksu nousee ensi vuonna 40 euroon. Perhe- ja opiskelijajäsenmaksut pysyvät ennallaan. Muonion ja Kolarin luonto ry:n jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti ja yhdistyksen talous on vakaa.

Yhdistyksen ensi vuoden teemana tulee olemaan kattojärjestön mukaisesti lähiluonto. Samalla yhdistys pyrkii tekemään toimintaansa entistä näkyvämmäksi muun muassa kannanotoilla ja uudella jäsenlehdellään, joka ilmestyi ensimmäisen kerran lokakuun alussa.

– Monet näkevät lähiluonnon pelkästään kaupunkilaisten asiana, mutta koskettaa se meitäkin. Muonion ja Kolarin alueella lähiluontoa ovat metsien lisäksi kylien ja syrjäisten seutujen tunturit ja vaarat, tasangot ja vesistöt, varapuheenjohtaja Asikainen sanoo.

Muonion ja Kolarin luonto ry:n tavoitteena on nostaa ensi vuonna vahvemmin esiin esimerkiksi luonnonmetsiä, malminetsintää ja rajajokea koskevia asioita. Tavoitteena on saada lisää suojelemattomia luonnonmetsiä suojelun piiriin, valvoa kaivos- ja malminetsintätoimintaa sekä edistää Aalistunturin luonnonsuojelualueen laajenemista.

Yhdistyksen jäseneksi voit liittyä verkkosivuiltamme osoitteessa:

https://www.sll.fi/muonio-kolari/liity/