Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Nilsiän Taiteiden Juhla järjestettiin sateisessa säässä

Kukaan ei toivonut sadetta, mutta se alkoi juuri samaan aikaan, kun Nilsiän torilla alkoi Taiteiden Juhla pe 16.8 klo 17.

NLY oli jälleen paikan päällä kolmatta kertaa rakentamallaan sieninäyttelyllä. Yleisöä oli sateesta huolimatta mukavasti paikan päällä ja kaiken muun ohjelman ohella ihmisiä riitti tutustumaan sieninäyttelyymme.

Sieninäyttelymme kiinnosti yleisöä mukavasti. Soili antamassa ohjeita sienistä ja vastaamassa ihmisten kysymyksiin.

Näyttelyä oli esittelemässä yleisölle Soili Kuusela, Jouko Holopainen ja Mauri Tiainen. Näyttely oli teltan suojassa sateelta, mikä mahdollisti illan onnistumisen ja samalla tarjosi suojaa ihmisille, jotka tulivat näyttelyä katsomaan.

Sateinen keli häiritsi Taiteiden juhlaa, mutta sieninäyttely oli kokonaan teltan suojassa ja samalla antoi näyttelyvieraille suojaa  tutustua rauhassa yli 50 lajin näyttelyyn.

Näyttelyä monipuolisti SLL:n tuotteiden myyntinäyttely. Piirin toiminnanjohtaja Pirjo Paldanius toi mukanaan teltan ja myyntituotteet ja vastasi myös tuotteiden myynnistä. Puserot ja paidat liehuivat tuulessa teltan katosta henkareihin ripustettuina.

Piirin toiminnanjohtaja Pirjo Paldanius (kuvassa vasemmalla) järjesti Liiton materiaalin ja oli paikalla hoitamassa myös tuotteiden myynnin.

Taiteiden Juhla on meille oivallinen tilaisuus tehdä yhdistystämme tutuksi nilsiäläisten parissa ja tehdä se juuri elämänmyönteisellä tavalla sienten avulla, joita  näin syyskesällä esiintyy runsaana kaikkialla metsissä.

Näyttelysienten keräämiseen osallistui useita jäseniämme (erityinen kiitos Liisa Hartikaiselle), mutta helppoa se ei ollut kuivan kesän vuoksi. Lähipäivinä sienisato paranee perjantaisen monen tunnin yhtämittaisen sateen myötä.

Siispä kaikki sienimetsään ensi viikolla.