Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Tiilikan talkoot rivakasti valmiiksi

Tiilikan haravointitalkoot järjestettiin jo seitsemättä kertaa peräkkäin.Tänä kesänä olimme ensimmäistä kertaa talkoissa vasta elokuussa (14.8). Mukana talkoissa oli kuusi henkilöä, jotka ottivat työhaasteen rohkeasti vastaan ja selvittivät urakan kunnialla. Matkaa teimme kimppakyydein kahdella henkilöautolla.

Sen lisäksi, että teimme arvokasta työtä niittykasvillisuuden monimuotoisuuden vahvistamiseksi saimme työstä mukavan korvauksen yhdistyksemme toiminnan tukemiseen.

Työteliään talkoopäivän päätteeksi talkooväki nuotiopannukahveilla ja tyytyväisenä tehdystä työstä.

Tässä me olemme, talkooväki Koirakiven nuotiopaikalla haravointityön loppuunsaattamisesta iloitsemassa. Talkoissa mukana kuvan oikeasta laidasta alkaen: Irene Keinänen, Jouko Holopainen, Mauri Tiainen, Arja Tiainen ja Sami Rissanen. Lisäksi kuvan ottaja Tuula Hara.

Olosuhteet olivat tarkalleen toiveidemme mukainen. Lämpöä riittävästi, aurinkoa sopivasti, itikoita ei lainkaan ja ahkera, aikaansaava porukka, joka myös sopi loistavasti yhteen talkootunnelmasta nauttien.

Työ vei yhteensä kuusi tuntia. Välillä lounastimme Tiilikkajärven rannassa ja uimme. Matkaa teimme Tiilikanautiolle kahdella soutuveneellä, joissa kulkivat myös työkalut (heinäharavat ja talikot).

Heinä oli kuivaa haravoida ja pressujen avulla kepeää vetää metsänreunaan. Taukoja pidimme aina sopivin välein ja kävimme janoa sammuttamassa Tiilikanaution torpassa. Janojuomana meillä oli kotikaljaa.

Kunpa osaisimme enemmän  nähdä talkoiden monet positiiviset puolet ja suuremmalla joukolla lähteä mukaan kokemaan kaikkea sitä, mitä kohtasimme tämän onnistuneet talkooretken tiimoilla.

Alla lisää kuvia kertomaan päivän kulusta.

Kirkkaassa auringonpaisteessa heinää kasoihin haravoimassa Arja ja Jouko.

 

Samin voimainnäyte. Suuri heinäkuorma ja askel kevyt.