Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Petäjäveden yhdistys

Petäjävesi
Navigaatio päälle/pois

Luminen ja tuulinen Torniaamu

Lauantain 20.4. torniaamupäivä valkeni Piesalankylän lintutornissa lumisateisena ja tuulisena. Tornin seinät antoivat kuitenkin suojaa hyytävältä viimalta.

Lintujen muutto oli vähäistä. Silti lajeja pyrittiin koko ajan aktiivisesti etsimään kiikareiden ja kaukoputkien avulla ja tarkkaan ääniä kuunnellen. Kaukoputkien takana olivat koko ajan Asko ja Juha. Myös Keijolla oli kaukoputki käytössä. Mika ja monet muut olivat varustautuneet kiikarin ja kameran kanssa. Aamupäivän aikana lajilistalle saatiin kaikkiaan 34 lajia, kun mukaan laskettiin pienillä lämmittelyretkillä havaitut lajit.

Lajilistalla vesilinnut olivat positiivinen yllätys. Läheisessä kalalammikossa oli laulujoutsenia, jouhisorsia, haapanoita ja tukkasotkia muutamien sinisorsien, tavien ja telkkien lisäksi. Piesasjärvellä nähtiin aamulla myös metsähanhia, isokoskeloita ja lapasorsapari. Petolinnuista listalle saatiin varpushaukka ja sinisuohaukka.

Tornissa kävi 18 henkilöä. Luontoyhdistys tarjosi perinteiseen tapaan pullakahvit. Tornissa keskustelu oli tarjoilujen siivittämänä leppoisaa. Vaihtoipa muutama linnunpönttökin omistajaa aamun aikana. Kiitos kaikille osallistuneille. Erityiskiitokset oppaille sekä Helenalle ja Aakelle tarjoiluista. Torniaamu-tapahtuman järjestivät BirdLife Keski-Suomi ja Petäjäveden Luonto.