Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri

Pohjois-Savo
Navigaatio päälle/pois

Soiden ennallistaminen on luonnonsuojelua parhaimmillaan

Tuemme Pohjois-Savon ojitettujen soiden ennallistamista vesienhoitoa ja luonnon monimuotoisuutta edistävillä kohteilla.

Suot tasaavat ilmastonmuutoksen vaikutuksia varastoimalla kosteushuippuja ja luovuttamalla kosteutta pikkuhiljaa lähiluonnolle kuivina jaksoina. Suot sitovat valtavia määriä hiiltä ja puhdistavat meille kaikkein tärkeintä asiaa: vettä.

Suoluonto kuhisee elämän monimuotoisuutta ja siitä on jossain elämänvaiheessaan riippuvaisia yli 80% maassamme pesivistä linnuista. Soita ei suotta kutsuta pohjoisen sademetsiksi. Ennallistetuilla soilla lakka- ja karpalosadot elpyvät nopeasti. Suon hiljaisuus hellii suomalaista mielenmaisemaa.

Mikäli omistat tai tiedät ennallistamiseen sopivan suokohteen, voit ottaa yhteyttä toiminnanjohtaja Pirjo Paldaniukseen. Neuvon mielelläni kohteeseen mahdollisesti sopivista tuista ja toimenpiteistä. Soiden ennallistamiset tulee aina toteuttaa asiantuntijan opastuksella.

Varpaisjärvellä ennallistamme Kumpusjoen varrella sijaitsevan Sarasuon yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton suohankkeen kanssa. Ennallistamistyötä on mahdollista tulla seuraamaan elo-syyskuun vaihteessa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan kotisivuillamme sen varmistuttua.