Retket
Luonnonystävien aiemmat retket
Luonnonystävien toiminnan alusta saakka yleisöretket ovat olleet toimintamme keskeistä sisältöä. Ensimmäisenä toimintavuotenamme 1988 tehtiin kevätretki majavapurolle Hakojoella ja loppukesän retki Larvanevalle ja Mulkkujärvelle. Retket ovat olleet ilmaisia ja kaikille avoimia. Retket on kustannettu jäsenmaksuvaroin, lisäksi Alavuden kaupunki on myöntänyt vuosittain retkiavustuksen. Kaikkiaan yleisöretkiä on tehty 77 (tilanne vuonna 2024).
Kotiseuturetkikohteita ovat olleet mm. Vähä-Vehkajärvi, Naulaoja, Tohninmäki, Kuivasjärvi, Sarvikkaankosket, Akkojärvi, Virtala, Töysän tähtitorni, Oravasaari, Ruonan keto, Vetola, Katajakorpi, Pennalan ranta, Hakojärvi. Näillä retkillä tutustumisen kohteina ovat olleet usein kasvit tai sienet. Toimialueemme ulkopuolisia, mielenkiintoisia kohteita ovat olleet Ähtärin Arpainen sekä Tuomarniemen puulajipuisto, Uusikaarlepyyn Storsand, Alajärven Pyhävuori, Korpilahden Vaarunvuori, Söderfjärden Vaasassa, Lehtimäen Heinineva, Vetelin Julkuneva ja Seinäjoen Paukaneva. Kansallispuistoissa tai muilla rauhoitusalueilla on retkeilty usein. Kohteina ovat olleet Seitseminen, Helvetinjärvi, Lauhanvuori, Isojärvi, Pyhä-Häkki, Kauhaneva-Pohjankangas sekä Katikankanjoni, Puurijärvi-Isosuo ja Siikaneva.
Alla on kuva kesän 2024 kasviretkikohteesta, Pahajoen kanjonista Alavuden eteläisessä osassa. Itse joki on hyvin pieni, mutta se virtaa jokilaaksossa, jonka iso koko kertoo siitä, että jääkauden loppuvaiheessa tuolla kohdin on virrannut isoja vesimassoja kohti etelää Virtain Toisveden suuntaan. Maannousu katkaisi sittemmin tämän yhteyden, ja nyt Pahajoki päästää vetensä pohjoiseen, Lapuanjokeen ja Alavudenjärveen.
Tulevat retket
Tulevat retket ilmoitetaan näillä kotisivuilla sekä paikallislehdissä.