Hankkeessa on mukana useita ainutlaatuisia kohteita Hangosta
Hangossa hankkeella on yhteensä yhdeksän hoitokohdetta
Länsi-Uudenmaan luontohelmet työskentelee Hangon kaupunkialueella luonnonarvoiltaan ainutlaatuisissa rantaympäristöissä sekä yhteensä neljällä kedolla ja niityllä. Lisäksi Tvärminnessä hoidetaan mäntyhakaa ja sitä ympäröiviä ketoja. Kaikki kohteet ovat Hangon kaupungin omistuksessa, ja niiden hoito toteutetaan yhteistyössä kaupungin kanssa sekä Uudenmaan ELY-keskuksen ohjeiden mukaan.
Kolavikenin ja Bellevuen ranta-alueilla lähellä Hangon keskustaa on jo vuosia tehty töitä haitallisen vieraslajin, kurtturuusun, poistamiseksi. Torjunnassa on edistytty jo pitkälle, ja varsinkin Kolavikenillä alueen aiempi luonto on paljolti palautunut rannalle. Kurtturuusun torjuminen vaatii kuitenkin huomattavaa sitkeyttä, sillä kasvi lähtee uudelleen kasvamaan esimerkiksi maahan jääneistä juurenpaloista. Bellevuen rannalla on vielä edessä kurtturuusun koneellinen kaivuu loppukeväällä 2023. Hankkeen luonnonhoitajat jatkavat työtä käsin ja lapiolla, sillä konekaivuu vaatii pitkäjänteisen jälkityön.
Rehevöitymään päässeitä ketoja ja niittyjä hoidetaan niittämällä ja keräämällä niittojäte pois. Tavoitteena on otollisen elinympäristön palauttaminen monipuoliselle kasvilajistolle. Gunnarsin kallioketo ja Gylfen niitty sijaitsevat Hangonkylässä, ja Metsäkannaksen niitty ja kallioketo kuuluvat Metsäkannaksen luonnonsuojelualueeseen. Suurin osa Tvärminnen kohteista kuuluu Natura 2000 Tammisaaren ja Hangon saariston sekä Pohjanpitäjänlahden merensuojelualueeseen. Natura-verkosto ulottuu koko Suomen ja Euroopan Unionin alueelle.
Maastokaudella 2022 tehtyyn luonnonhoitoon pääset tutustumaan seuraavista linkeistä:
Bellevue ja Kolaviken, Gunnars, Gylfe ja Metsäkannas, Tvärminne.