
Yrityksille
Talousjärjestelmät ja ihmisten elinmahdollisuudet ovat täysin riippuvaisia luonnosta. Luontopääoma tuottaa päivittäin elintärkeitä ekosysteemipalveluja, kuten ruokakasvien pölytyksen, puhtaan ilman ja veden sekä raaka-aineita käyttöömme.
Luonto on arvokkain pääomamme.
Tulevaisuuden menestys alkaa tämän päivän teoista
Luontopääoma tuottaa ihmisille päivittäin elintärkeitä ekosysteemipalveluja, kuten ruokakasvien pölytyksen, puhtaan ilman ja veden. Hyvinvoiva, lajirikas luonto suojaa meitä myös ilmastonmuutoksen vaikutuksilta.
Investoi monimuotoisuuteen nyt
Luontopääomasta on huolehdittava, jotta se voi jatkossakin tarjota edellytykset ihmisten hyvinvoinnille ja perustan toimivalle taloudelle. Luontokato on todellisuutta myös Suomessa. Monet lajit ja luontotyypit ovat vaarassa kadota. Helpointa luontokadon torjunta on huolehtimalla luonnon monimuotoisuudesta paikallisesti.
Ketosirkka-hankkeessa torjumme luontokatoa
Ketosirkka-hankkeessa torjumme luontokatoa Uudellamaalla. Teemme hoitotyötä uhanalaisten lajirikkaiden perinnebiotooppien, lajien ja elinympäristöjen säilyttämiseksi. Ilman hoitoa ne ovat vaarassa kadota ja niiden mukana suuri määrä näistä elinympäristöistä riippuvaisia lajeja.
Tukemalla Ketosirkka-hankkeen luonnonhoitotyötä voit vaikuttaa
Tukemalla luonnonhoitohankettamme yhteistyökumppanina tai lahjoittajana voit vaikuttaa:
- Turvaamme elämän edellytyksiä uhanalaisille lajeille hoitamalla elinympäristöjä ja uhanalaisia luontotyyppejä.
- Säilytämme kulttuurihistoriaa. Perinnemaisemat ovat merkittävä osa kulttuurihistoriaamme ja lähihistoriaa.
- Parannamme ihmisten hyvinvointia pitämällä perinnemaisemat avoimina. Monet hoidon piirissä olevat kohteet ovat lähiluontokohteita.
Hyödyt yrityksellesi
Luonnonhoidon tukeminen valtakunnallisen ympäristöjärjestön kautta tuo mukanaan monia hyötyjä yrityksellesi:
- Vastuullisuus. Tukemalla luonnon monimuotoisuuden ylläpitoa yrityksesi profiloituu vastuullisena toimijana, joka välittää ympäristöstä ja yhteisöstään.
- Sidosryhmien arvostus. Asiakkaat, työntekijät ja yhteistyökumppanit arvostavat yrityksiä, jotka tukevat yhteisen ympäristömme eteen tehtyä työtä.
- Henkilöstön sitouttaminen. Henkilöstösi voi osallistua talkoopäivänä töihin, oppia luonnon monimuotoisuudesta, tuntea ylpeyttä työstään ja työnantajastaan. Tämä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja sitoutumista.
Näin voit liittyä tukijaksi
Tukeminen on helppoa ja joustavaa. Sovitaan yhdessä tukimuodosta, joka parhaiten sopii yrityksellesi. Voit valita kertalahjoituksen tai pidempiaikaisen tuen.
Ota yhteyttä ja tule mukaan torjumaan luontokatoa konkreettisesti. Tehdään yhdessä työtä luonnon monimuotoisuuden puolesta.
Jaana Patrakka, Ketosirkka-hankkeen hankevastaava
p. 040 5858 055
Yrityksiltä saadulla tuella rahoitetaan konkreettista luonnonhoitotyötä
- palkkaamme maastokaudeksi ammattitaitoisia luonnonhoitajia
- kartoitamme uusia hoitoa tarvitsevia uhanalaisia elinympäristöjä
- kehitämme hanketta ja viestimme siitä toivottaen uusia tukijoita mukaan toimintaan
Mitä voin oppia
Saat tietoa luonnon monimuotoisuuden merkityksestä. Opit miten luonnonhoitoa tehdään. Saat tietoa haitallisista vieraslajeista ja miten niitä poistetaan. Järjestämme joka vuosi suosittuja talkoopäiviä yrityksille, jossa kokonaiset tiimit oppivat luonnonhoidon perusteita ja pääsevät tosi toimiin kokeilemaan viikatteella niittoa, vieraslajien poistoa ja haravointia.
Milloin kumppaniksi voi hakea
Hoitotyötä tehdään kesäkaudella toukokuusta syyskuun loppuun. Mukaan pääsee pitkin vuotta.
Kumppaneiden näkyvyys
Tukijoiden kanssa voimme tehdä yhteisviestintää hankkeesta. Yritykselle voidaan nimetä myös kummikohde, jonka hoitoa voi seurata ja siitä voidaan yhdessä viestiä. Sopimuksesta riippuen voit saada piirin norppa-logon käyttöösi.
Luonnonhoitoa kaudella 2024



Erilaisia ketoja, joita hankkeessamme hoidetaan. Vasemmalta keto Hyvinkäällä ja keto Lohjansaaressa sekä Porvoon Linnamäen keto ja rantaniitty. Kuvat Jaana Patrakka (1) ja Matti Saarni (2, 3).



Hankkeen yritystukijoilla on mahdollisuus osallistua luonnonhoitotyöhön talkoopäivänä. Vasemmalla OP Uusimaan Ulla-Kajsa Lemmetyinen Sipoonlinnassa. Keskellä luonnonhoitaja Satu Leino ja oikealla kesä 2024 Hyvinkään ryhmän luonnonhoitajia. Kuvat: Jaana Patrakka
Ota yhteyttä
Jaana Patrakka, hankevastaava
Ketosirkka-hanke, Suomen luonnonsuojeluliitto Uudenmaan piiri ry
jaana.patrakka@sll.fi
040 5858055
Tule mukaan- torjutaan luontokatoa yhdessä
Ajankohtaista
-
|
Itämeri-seminaari tarjosi tietoa ja toivoa
LUE LISÄÄ: Itämeri-seminaari tarjosi tietoa ja toivoaSuomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ja Luontoliiton Itämeri-toimijat järjestivät monipuolisen Itämeri-seminaarin 28.3.2025 Lapinlahden Lähteellä. Seminaaria oli mahdollisuus seurata myös etänä.
-
|
Kohtuullista asumista
LUE LISÄÄ: Kohtuullista asumistaKOHTUUSKLUBIN BLOGI Ajatus siitä, mikä on kohtuullista asumista, on muuttunut valtavasti sadassa vuodessa. Yksin tai vain ydinperheen kanssa asuminen oli ennen poikkeus. Nykyään se on normi, jonka voi kuitenkin kyseenalaistaa.
-
|
LÄNSI-UUDENMAAN LUONTOHELMET 2025 hakee harjoittelijoita
LUE LISÄÄ: LÄNSI-UUDENMAAN LUONTOHELMET 2025 hakee harjoittelijoitaHarjoittelijat torjuvat vieraslajeja pääkohteenaan suojeltu tervaleppäkorpi Tammisaaressa, missä erityisesti jättipalsami on päässyt leviämään. Kokemusta kertyy myös lupiinin torjunnasta Inkoossa ja kurtturuusun torjunnasta Hangossa. Harjoittelujakson jälkeen olet käytännön asiantuntija vieraslajien torjunnassa!