Kuva: Sara Käkelä

Toiminta

Vantaan yhdistyksen toiminta on monipuolista. Näkyvin toimintamuotomme on Vantaan luontokoulu Sotungissa. Luontokoulutoiminnan lisäksi yhdistys hoitaa ketoa Tuupakassa, huolehtii kummipurostaan Rekolanojasta, kartoittaa lepakoita ja tietenkin seuraa Vantaan kaavoitusta ja laatii niihin liittyen kannanottoja. Eikä retkiä ja muita tapahtumiakaan sovi unohtaa!

Hallitus

Yhdistyksen toimintaa johtaa hallitus, joka kokoontuu joka kuukausi. Hallitukseen kuuluu kahdeksan jäsentä ja yhdestä viiteen varajäsentä. Hallitustyöskentelyä ohjaa yhdistyksen puheenjohtaja.

Luonnonsuojeluryhmä

Kaikki luonnonsuojeluasiat kuuluvat tälle ryhmälle oli sitten kyse kaavoituksesta, vieraslajeista, pienvesistä tai roskien keräämisestä. Yhteydenpito kaupungin kaavoituksesta vastaaviin virkamiehiin ja Uudenmaan piirin asiantuntijoihin kuuluu tälle ryhmälle.

Luontokasvatusryhmä

Luontokasvatusryhmän tehtävänä on huolehtia Vantaan luontokoulun toiminnan sujumisesta suunnitelmien mukaan. Mutta Luontokasvatusryhmä tekee muutakin: järjestämme koko perheelle tarkoitettuja tapahtumia niin Vantaan luontokoululla kuin myös muualla Vantaan alueella. Esimerkiksi koko perheen puistosuunnistukset ovat luontokasvatusryhmän käsialaa.

Kaipaatko luontopuuhaa koko perheelle? Tässä työryhmässä pääset suunnittelemaan juuri sellaista toimintaa kuin kaipaat ja vieläpä järjestämään sitä ihan kaikille!

Ketotyöryhmä

Ketotyöryhmän ylpeys on Tuupakassa sijaitseva yhdistyksen hoitoketo.

Yhdistyksen kasvitietous on keskittynyt tähän työryhmään, minkä takia kasveihin liittyvät retket — kuten esimerkiksi jokavuotinen luonnonkukkien päivän retki — ovat tämän työryhmän käsialaa.

Eläintyöryhmä

Ryhmämme intohimoihin kuuluu eläimet, niiden suojelu ja hyvinvointi. Keskitymme erityisesti lintuihin ja lepakoihin, joiden tiimoilta järjestämme retkiä. Lähde mukaan retkille ja tule mukaan toimintaan!

Viestintäryhmä

Tämän työryhmän tarkoitus on parantaa viestintää yhdistyksen ja jäsenistön välillä ja tehdä yhdistystä tunnetummaksi vantaalaisten keskuudessa.

Ei tarvitse olla viestinnän ammattilainen voidakseen osallistua yhdistyksen viestinnän ideointiin! Uudet ajatukset ja näkökulmat viestintään ovat tervetulleita.