Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Kesä kukkeimmillaan

Liisa Tolvanen Mustikka 16.7.2022

Keskikesän kukat ovat parhaillaan kukassa. Kissankellot, peurankello ja vuohenkellot kukkivat avoimilla niityillä ja tien varsilla. Kellokasveista komeimpia ovat isot hirvenkellot, jotka tosin ovat valitettavan harvinaisia. Hirvenkellot viihtyvät avoimilla kuivilla, usein ihmisen muokkaamilla tienvarsilla ja pellon pientareilla. Laji on taantunut kasvupaikkojen umpeen kasvamisen johdosta.

Liisa Tolvanen Hirvenkello 12.7.2022

Lintuemojen ruokintaurakka on loppusuoralla ja poikaset ovat lähteneet pesästä ja alkavat itse etsiä ruokansa.

Jaana Ylönen Kirjosieppo 15.7.2022

Täältä tullaan! Kirjosiepon poikanen valmiina ensilennolle.

Pensastaskuemoilla oli tänä kesänä isompi ruokintaurakka, kun poikasesta kasvoi emoaan monta kertaa suurempi jättiläinen. Käenpoikasen ruokahalu on ehtymätön.

Pekka Ruotsalainen Käki ja pensastasku 11.7.2022

Kesän perhosista osa on jo muninut ja näyttävät toukat etsivät ravintokasveja ja kohta koteloitumispaikkoja. Sopivan ravintokasvin toukat mussuttavat tyhjäksi muutamassa päivässä.

Liisa Tolvanen Suruvaipan toukka 16.7.2022
Kalevi Sundqvist Ritariperhosen toukat 16.7.2022

Rupikonnan poikaset ovat nousseet kutulammikoista ja koettavat selvitä ensimmäisen kesän vaaroista. Pienenä, sentin mittaisena loikkijana, se jää monta kertaa huomaamatta.

Liisa Tolvanen Rupikonnan poikanen 16.7.2022

Keskikesän keveitä lentäjiä ovat virtavesien ympäristössä viihtyvät immenkorennot. Näiden lepattelijoiden kesäpäivään yhdistyvät veden solina ja kuuma auringon paiste.

Pekka Varneslahti Immenkorento 16.7.2022

Kesän satokausi on jo alkanut, ensimmäiset keltavahverot ovat jo menneet parempiin suihin ja mustikkasadostakin on saatu maistiaiset. Sekä sienistä että marjoista on odotettavissa runsas satokausi.

Liisa Tolvanen Keltavahverot ja mustikat 16.7.2022