Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Varkauden yhdistys

Varkaus
Navigaatio päälle/pois

Kesä näkyy, kuuluu ja tuoksuu

Hannu Holopainen: Ahomansikka

Kesä koitti kylmän kevään jälkeen sellaisella vauhdilla ettei perässä pysy. Pitkä hellejakso lämpine öineen vauhditti kukat kukkimaan ja maiseman väritys muuttui kevään heleydestä hetkessä kesän vihreyteen. Kukkien runsaus ja väriloisto lumoavat katsojan ja  tuoksut täyttävät ilman.

Jaana Ylönen: Rentukat

Moinilla linnuilla pesintä on edennyt jo maastopoikasvaiheeseen. Varislinnut, varpuset ja pöllöt syöttävät poikasiaan maastossa lähellä pesäpaikkaa. Yksin oksalla istuvalla poikasella ei ole hätää, emot ovat jossain lähistöllä ja tuovat kyllä ruokaa kunhan ihmiset kaikkoavat kauemmas.

Jaana Ylönen: Pikkuvarpuset

Muuttolinnuista viimeisetkin ovat saapuneet. Lintuharrastajien kevätsesongin viimeisin vaihe ovat yölaulajat. Joroisissa on kuultu ruisrääkkää, luhtakerttusta, pensassirkkalintua ja viitasirkkalintua. Lintuharrastajia sykähdytti toukokuun lopulla Ruokojärvelle hetkeksi vierailulle tullut mustatiira.

Pekka Nykänen: Mustatiira Ruokojärvi 30.5.2024

Toinen harvinaisuus oli Könönpeltoon seisahtunut kehrääjä, jonka esiintyminen Varkauden seudulla ja varsinkin kaupunkialueella on todella harvinainen tapaus. Kehrääjä nukkuu päivät, pyydystää hyönteisiä ja surisee öisin.

Ja uusin lintuharvinaisuus kilahti puhelimeen tätä kirjoittaessani. Kaksi kattohaikaraan Harjulantien autokaupan pihalla!

Lentoon lehahtivat perhosetkin. Lämpö joudutti lentoo kesäkuun alkupäivinä kaikki alkukesällä lentävät. Kuvassa ovat keltainen karhusiilikäs, sininen niittysinisiipi ja kirjava kirjoverkkoperhonen.

Jaana Ylönen: Karhusiilikäs, Liisa Tolvanen: Niittysinisiipi ja kirjoverkkoperhonen

Suomen luonnonsuojeluliitto on mukana Vekara-Varkaudessa. Perjanataina 14.6.2024 Kirjastolla piipahtaa päivystävä Norppa kertomassa saimaannorpasta ja norpan suojelutyöstä.

Kesän kukkia käymme yhdessä ihmettelemässä sunnuntaina 16.6. 2024 klo 9 jäähallin parkkipaikalta lähtevällä yhteisretkellä.  Tervetuloa mukaan!